|
سلسله نقاط قوت دولت فعلی که باید در دولت بعدی حفظ شود در بیان مقام عظمای ولایت / عدالتخواهی
فرمایشات مهم رهبر معظم انقلاب در نخستین روز سال 92 در حرم رضوی علیه السلام حاوی نکات مهم متعددی بود که در مطالب جداگانه ای به آنها پرداخته شده است، اما یکی از مهم ترین بخش از اظهارات ایشان، تاکید بر حفظ نقاط قوت دولت فعلی و دوری از نقاط ضعف آن، برای دولت آینده بود. به گزارش رجانیوز، ایشان در این باره فرمودند: "این را همه بدانند که آنچه ما برای رئیسجمهور آینده نیاز داریم، عبارت است از امتیازاتی که امروز وجود دارد، منهای ضعفهائی که وجود دارد."
دقت در این بخش از فرمایشات رهبر انقلاب، فارغ از آنکه نشان می دهد گفتمان عمومی دولت فعلی مورد تایید ایشان بوده و انتخاب ملت در سالهای 84 و 88 اقدامی ارزشمند و بجا بوده است، این مساله را ضروری می سازد که با بازخوانی موردی و عینی نقاط ضعف و قوت دولت های نهم و دهم، این نکات را باید به عنوان معیارهای اصلی انتخاب رییس جمهور بعدی قرار داد.
به خانواده ام گفتم آقای احمدی نژاد رای هم نیاورد این خدمت را کرد که نگذاشت شعار عدالت فراموش شود یکى از شعارهاى این دولت، عدالت است. عدالت یقیناً محور انقلاب بود؛ در این شکى نیست. هیچ دولتى هم از اول نیامده صریحاً بگوید من نمىخواهم طبق عدالت رفتار کنم؛ لیکن من باید از آقاى احمدىنژاد تشکر کنم که ایشان کار جدیدى کردند؛ عدالت محورى را به عنوان یک شعار گذاشتند وسط؛ این کار خیلى بزرگى بود. وقتى که ایشان تبلیغات انتخاباتى مىکردند، به افراد خانوادهى خودم مىگفتم اگر آقاى احمدىنژاد رأى هم نیاورد، این خدمت بزرگ را به انقلاب کرد که شعار عدالت محورى را مطرح کرد؛ نگذاشت به فراموشى سپردنِ این شعار بشود یک سنت. این شعار مطرح شد و ذهنها را به خودش متوجه کرد. خوشبختانه مردم هم فهمیدند، خواستند، دوست داشتند و رأى دادند. این کار، کار مهمى است. بنابراین عدالتمحور بودنِ این دولت حرف بزرگى است؛ طرح این شعار به عنوان محور حرکت دولت، یک کار جدید است؛ خودش یک تحول است؛ به این پایبند باشید... نباید ارزش عدالت به عنوان یک ارزش درجهى دو کمکم در مقابل ارزشهاى دیگر به فراموشى سپرده شود؛ در نظام ما این خطر وجود داشته است. ارزشهاى دیگر هم خیلى مهم است؛ مثلاً ارزش پیشرفت و توسعه، ارزش سازندگى، ارزش آزادى و مردمسالارى. مطرح کردن ارزش عدالت مطلقاً به معناى نفى اینها نیست؛ اما وقتى ما این ارزشها را عمده مىکنیم و مسألهى عدالت و نفى تبعیض و توجه به نیازهاى طبقات محروم در جامعه کمرنگ مىشود، خطر بزرگى است؛ اما با عدالتمحور بودن یک دولت، این خطر از بین مىرود یا ضعیف مىشود... بعضىها مىگویند عدالت یعنى توزیع فقر. نخیر، کسانىکه بحث عدالت را مىکنند، بههیچوجه منظورشان توزیع فقر نیست؛ بلکه توزیع عادلانهى امکانات موجود است. آنهایى که مىگویند عدالت توزیع فقر است، مغزا و روح حرفشان این است که دنبال عدالت نروید؛ دنبال تولید ثروت بروید تا آنچه تقسیم مىشود، ثروت باشد. دنبال تولید ثروت رفتن بدون نگاه به عدالت، همان چیزى مىشود که امروز در کشورهاى سرمایهدارى مشاهده مىکنیم... این وظیفه از وظایف دولت اسلامى بود که شما شعارش را دادید؛ خیلى هم خوب کردید؛ دنبالش هم باشید؛ متعهد به این هم باشید؛ و این اساس کار شماست. ( دیدار با هیئت دولت؛ 8 شهریور 84) عدالت شعار اصلی و هدف بزرگ انقلاب اسلامی بوده و هست/ می خواهند با عنوان تندروی عدالت را محکوم کنند
تکیهى بر عدالت، اساسىترین و محورىترین اصلِ یک حرکت الهى است؛ ادامهى کار همهى انبیا و مصلحان بزرگ تاریخ است. البته عدالت دشمنانى دارد. همهى کسانى که نانشان در بىعدالتى است، با عدالت دشمناند. همهى کسانى که با قلدرى و زورگویى - چه در صحنهى ملى، چه در صحنهى بینالمللى - تغذیه مىشوند، با عدالت مخالفند. عدالت، شعار اصلى و هدف بزرگ انقلاب اسلامی و نظام جمهورى اسلامى بوده و هست. بعضى مىخواهند با عنوان تندروى، عدالت را متهم و محکوم کنند. عدالت، تندروى نیست؛ حقگرایى است؛ توجه به حقوق آحاد مردم است؛ جلوگیرى از ویژهخوارى است؛ جلوگیرى از تجاوز و تعدى به حقوق مظلومان است. در یک کشور کسان زیادى پیدا مىشوند که اگر دستگاه مسؤولِ قانونى به مدد آنها نشتابد، در امواج درگیرىهاى گوناگون لگدمال مىشوند. وظیفهى دولتِ عدالتمدار، توجه ویژه به قشر محرومین است. عدالت را نباید تندروى و مخالفت با شیوههاى علمى دانست. با استفاده از همهى شیوههاى عالمانه و با تدبیر مىتوان عدالت را در جامعه مستقر کرد.
(بیانات در مراسم تنفیذ دولت نهم، 12مرداد 84)
همین که در جهت عدالت حرکت کنید با ارزش است
شما عدالت را مطرح کردید، خیلى خوب است. البته ممکن است در این وادى طولانى و پرخطر و دشوار، شما بتوانید قدمهایى را طى کنید؛ ممکن است تا پایان راه، عمرهاى ما یا فرصتهاى خدمتگزارى کفاف ندهد؛ اما همین قدمى که مىگذارید و جهتى که اتخاذ کردهاید، بسیار باارزش و زندهکنندهى این شعار است.
( بیانات در دیدار با هیئت دولت؛4 شهریور86)
امید مردم به شما به خاطر این است که پرچم عدالت را بلند کرده اید
دولتى هستید که این دو خصوصیت را جزو شعارها و برنامههاى عملکرد خودتان قرار دادهاید؛ هم به مردم امید مىدهید، هم وعدهى عدالت مىدهید. همان امید هم به خاطر این است که شما پرچم عدالت را بلند کردهاید و دم از عدالت مىزنید. حقیقتاً هم خلأ امروز دنیا، بیش از همه چیز خلأ عدالت است. در کشور و جامعهى خود ما هم بیشترین چیزى که این جامعه تشنهى اوست، عبارت است از عدالت.
( بیانات در دیدار با هیئت دولت؛4 شهریور86)
نفس رویکرد شما به عدالت با ارزش است/ این بهتر از آن است که عدالت فراموش شود
ممکن است شماها نتوانسته باشید - یا تا آخر هم نتوانید - همهى آنچه را که در مورد عدالت مىباید انجام داد، انجام بدهید؛ لکن نفس رویکرد شما به عدالت، چیز بسیار باارزشى است و هر مقدارى که مىتوانید بایستى حرکت کنید... بهتر از این است که انسان اصلاً دم از عدالت نزند، عدالت را فراموش کند، عدالت را در لابهلاى مفاهیم دیگرى مخفى و گم کند و از ذهن و چشم انسان دور بشود. اینها جایز نیست. وقتى عدالت رو آمد و به عنوان یک معیار و شاخص اصلى مورد توجه قرار گرفت، بهطور قهرى در برنامهها هم خواهد آمد.
( بیانات در دیدار با هیئت دولت؛4 شهریور86)
عدالت خواهی در این دولت پر رنگ شد
عدالتخواهى در این دولت پررنگ شد. شعار عدالتخواهى به صورت جدى بر روحیهى مسئولان، دولتمردان و برنامهها، پرتو افکند.
( بیانات در دیدار با هیئت دولت؛2 شهریور87)
از عدالت دست بر ندارید/ توجه شما به اصول هم خدا را راضی می کند و هم مردم را
شما رویکرد عدالت داشتید. از مسئلهى عدالت دست برندارید؛ این قضیهى عدالت را دنبال کنید. و مسئلهىفسادستیزى، حمایت از طبقات ضعیف، سادهزیستى، نگاه به مناطق دوردست و محروم، توجه به مشکلات گوناگون مردم. اینها اصولى است که اگر رعایت بشود و بر اینها پاى فشرده بشود، هم خدا را راضى میکند، هم مردم را از هر مسئول و از هر نظامى خشنود و دلشاد میکند.
( بیانات در دیدار با هیئت دولت؛18 شهریور88)
نباید توزیع یارانه ها بگونه ای باشد که ثروتمندان بیشتر از فقرا دریافت کنند
عدالت فقط عدالت در مسائل اقتصادى نیست، ... (اما) از همه مبتلابهتر، همین مسئلهى عدالت اقتصادى و عدم توزیع عادلانهى ثروت عمومى و درآمد عمومى ملى بین آحاد جامعه است که نمونههاى فراوانى دارد که زیاد است و یکىاش همین یارانههاست که ما خودمان یارانه میدهیم؛ به فقیر کمتر میدهیم، به غنى بیشتر میدهیم!
الان اینجور است دیگر. الان یارانههائى که دولت دارد میدهد، بیتالمال دارد میدهد، به فقرا داریم کمتر یارانه میدهیم، به اغنیاء بیشتر داریم میدهیم. این هدفمند کردن یارانهها که مطرح شده، واقعاً یک امر مهمى است. سالهاست که این جزو آرزوهاست، جزو کارهاست. بنده در دولتهاى قبل دو سه مرتبه کتباً و شفاهاً به دولتها گفتهام، منتها دنبال این نمیرفتند؛ کار سختى است، کار پردردسرى است. همین طور ترجیح میدادند که بماند.
( بیانات در دیدار با هیئت دولت؛18 شهریور88)
اقبال مردم به خود به خاطر شعار عدالتخواهی را مغتنم بشمارید
شعار عدالتطلبى، براى مردم جذاب است؛ شعار اجتناب از اشرافیگرى، براى مردم شعار مطلوب و شعار جذابى است؛ یا شعار خدمترسانى به مردم، یا شعار استکبارستیزى، یا شعار سادهزیستى، یا شعار کار و تلاش و خدمت به مردم؛ اینها چیزهائى است که مردم دوست میدارند و اینها را میخواهند. یک جامعه و یک کشور و یک ملت بیدار از مسئولینش این چیزها را مطالبه میکند: مطالبهى عدالت، مطالبهى انصاف، مطالبهى خدمت، مطالبهى ارتباط صمیمى با مردم، مطالبهى دین، پایبندى به ارزشهاى دینى، پایبندى به شرع. این چیزها را مردم میخواهند و دوست میدارند. شما هم بحمداللَّه این شعارها را دادهاید، مردم هم قبول و اقبال کردهاند؛ این را مغتنم بشمارید.
( بیانات در دیدار با هیئت دولت؛8 شهریور89)
خبر مرتبط:
منبع: رجانیوز
[ یکشنبه 92/2/1 ] [ 7:44 صبح ] [ ]
[ نظر ]
|
|
[ و نوشتم بیاد دوست شهیدم غلامرضا زوبونی ] |