چگونه و چه کسی را بر گزینیم؟
رهنمودهای مقام معظم رهبری حضرتآیتاللهالعظمیخامنه ای(حفظه الله)
در مورد انتخابات و شاخص های نامزد اصلح
چه کسی را بر گزینیم؟
بهترین کیست ؟
مردم سعى کنند صالحترین را انتخاب کنند.
آن کسانى که نامزد ریاست جمهورى میشوند و در شوراى نگهبان صلاحیت آنها زیر ذره بین قرار میگیرد و شوراى نگهبان صلاحیت آنها را اعلام میکند، اینها همه شان صالحند.
اما مهم این است که شما در بین این افراد صالح، بگردید و صالحترین را پیدا کنید.
این جا جائى نیست که من و شما بتوانیم به حداقل اکتفاء کنیم؛ دنبال حداکثر باشید؛ بهترین را انتخاب کنید.
بهترین کیست؟ من نسبت به شخص، هیچگونه نظرى ابراز نمیکنم؛ اما شاخصهائى وجود دارد. بهترین، آن کسى است که درد کشور را بفهمد، درد مردم را بداند، با مردم یگانه و صمیمى باشد، از فساد دور باشد، دنبال اشرافیگرى خودش نباشد. آفت بزرگ ما اشرافیگرى و تجملپرستى است؛ فلان مسئول اگر اهل تجمل و اشرافیگرى باشد، مردم را به سمت اشرافیگرى و به سمت اسراف سوق خواهد داد. اینى که ما گفتیم امسال، سال حرکت به سوى اصلاح الگوى مصرف است، یعنى امسال سالى است که ملت ایران تصمیم بگیرد که با اسراف مبارزه کند. نمیگوئیم بکلى و یکباره و در طول یک سال، اسراف تمام بشود؛ نه، ما واقع بین تر از این هستیم؛
میدانیم این کار مال سالیان پى در پى است و باید کار بشود تا به این فرهنگ برسیم؛ باید این کار را شروع کنیم.
چه کسی را بر گزینیم؟
بهترین کیست ؟
« مردمى و ساده زیست »
یکى از اساسى ترین کارها براى اینکه ما جلوى اسراف را بگیریم این است که مسئولین کشور، خودشان، کسانشان، نزدیکانشان و وابستگانشان، اهل اسراف و اهل اشرافیگرى نباشند. چطور میتوانیم اگر خودمان اهل اسراف باشیم، به مردم بگوئیم اسراف نکنید؛
«أ تأمرون النّاس بالبرّ و تنسون انفسکم»؛(1)
«یا أیّها الّذین امنوا لم تقولون ما لا تفعلون. کبر مقتا عند اللَّه ان تقولوا ما لا تفعلون».(2)
اولین کار این است که ما مسئولین کشور را، افرادى انتخاب کنیم که مردمى باشند، سادهزیست باشند، درد مردم را بدانند و خودشان از درد مردم احساس درد کنند. این هم به نظر من شاخص مهمى است. آگاهانه بگردید؛ برسید؛ و به آنچه که رسیدید و تشخیص دادید، با قصد قربت اقدام کنید؛ با قصد قربت پاى صندوق انتخابات بروید و خداى متعال اجر خواهد داد.
1) بقره: 44
2) صف: 2 و 3
شرکت درانتخابات شاخص رشد ملّى
انتخابات وسیله اى براى عزّت ملّى
ملّت عزیز ایران! من به شما عرض میکنم، درست در نقطه ى مقابل خواست دشمنان، همهى ما باید در انتخابات حضور فعالى داشته باشیم. انتخابات آبروى ملى ماست؛ انتخابات یکى از شاخصهاى رشد ملّى ماست؛ انتخابات وسیله اى براى عزت ملى است.
وقتى ببینند که ملّت ایران با شور و با شعور و با درک کامل و آگاهى پاى صندوقهاى رأى میروند، معنایش چیست؟ معنایش این است ملت براى خود حق و توان تصمیم گیرى قائل است؛ میخواهد در آینده ى کشور اثر بگذارد و مسئولان کشور و مدیران اصلى کشور را انتخاب کند. انتخاب رئیس جمهور یعنى انتخاب رئیس قوه ى مجریه و کسى که اغلب امکانات کشور در اختیار اوست. و مى بینید اگر چنانچه رئیس جمهورى شور و نشاط و شوق و اراده داشته باشد، چه خدمات بزرگى را براى این کشور انجام میدهد؛ میخواهند این نباشد. من عرض میکنم: همه باید اصرار داشته باشید که در انتخابات شرکت کنید.
به نظر من مسئله ى اول در انتخابات، مسئله ى انتخاب این شخص یا آن شخص نیست؛ مسئله ى اول، مسئله ى حضور شماست. حضور شماست که نظام را تحکیم می کند، پایه هاى نظام را مستحکم میکند، آبروى ملّت ایران را زیاد می کند، استقامت کشور را در مقابل دشمنى ها زیاد میکند و دشمن را از طمع ورزیدن به کشور و از فکر ضربه زدن و توسعه و فساد و فتنه منصرف می کند. این یک مسئله ى بسیار مهم است؛
پس مسئله ى اوّل، شرکت در انتخابات است.
« گمانه زنى درباره ى موضع رهبرى »
کدام نامزد مورد نظر رهبری است؟
این را هم در باب انتخابات به شما عزیزان و همه ى ملت عزیزمان عرض بکنم؛ درباره ى موضع رهبرى در مورد انتخابات، گمانه زنى و شایعه و اینها همیشه بوده و خواهد بود.
بنده یک رأى دارم، آن را در صندوق مى اندازم. به یک نفرى رأى خواهم داد، به هیچ کس دیگر هم نخواهم گفت که به کى رأى بدهید، به کى رأى ندهید؛ این تشخیص خود مردم است. بنده گاهى از دولت حمایت میکنم، دفاع میکنم؛ بعضى سعى میکنند براى این کار معناى نادرستى جعل و ابداع کنند. نه، من از دولتها همیشه دفاع میکنم؛ منتها اگر دولتى بیشتر مورد تهاجم قرار گرفت و احساس کردم حملات غیر منصفانه اى میشود، بیشتر دفاع می کنم.
من طرفدار اِعمال انصافم؛ من میگویم باید منصف باشیم. رفتارها را نگاه کنیم؛ این ربطى به انتخابات ندارد، بحث انصاف و بى انصافى است. حمایت کردن از خدمتگزاران در کشور، وظیفه اى است که هم من دارم، هم همه دارند؛ این مربوط به اعلام موضع انتخاباتى نیست. بنده از هر حرکت خوبى، از هر اقدام خوبى، از هر پیشرفتى، از هر خدمتى به مردم، از هر دلجوئى اى از محرومین، از هر ایستادگى اى در مقابل ظلم و استکبار استقبال می کنم و از آن کسى که این کار را کرده است، تشکر و سپاسگزارى می کنم؛ هر دولتى باشد، هر شخصى باشد؛ این وظیفه ى من است.